Det här är en kycklinggryta som ofta återkommer på middagsbordet. Den går lätt att variera genom att byta ut de grönsaker som hamnar i. Vi serverar Basmatiris till, färska grönsaker och citronvatten. Nu när det är lchf som oftast gäller för oss föräldrar är det enkelt att välja bort riset och äta fler grönsaker till.
Kycklinggryta med dragon, grädde och curry
RECEPTET GER: 5 Portioner
Ingredienser
- 1 kg kycklingfilé
- 1 stor lök
- 50 g smör
- 1 tsk mangocurry
- 2 puffar curry
- 1 puff röd thailändsk curry
- 1 st hönsbujongtärning
- 5 dl vispgrädde
- 1 msk dragon
- 7 st morötter
- Smaka av med grovmald svartpeppar.
Tillagning
- Bryn den hackade löken i smöret tillsammans med all curry.
- Stek de tärnade kycklingfliéerna.
- Tillsätt hönsbuljongtärningen och vispgrädden.
- Krydda med dragon.
- Slanta morötterna och låt dem puttra med i såsen.
- Smaka av med grovmald svartpeppar.