Barnen vill göra köttfärssås och riva morot
När barnen var yngre och hade en hel klase kompisar var med hem till maten blev det både gott och drygt att riva i morötter. De blev ”morotskrydda” när de var finrivna. De ger även en fantastiskt god smak. Det här är en enkel köttfärssås där barnen lätt kan vara med och hjälpa till.
De rev morötter tills de tröttnade och rörde i grytan så att allt blev brynt. En period när vi hade tre hjälpsamma kockar var det nästan strid om vem som skulle göra vad. Millimeterrättvisa gällde! Alla skulle ha lika mycket basilika att smula ner i grytan. Det landade minst lika mycket basilika på spisen som i grytan.
Slutligen fick de turas om att välja vilken slags pasta som skulle serveras till, ”piratpasta”, pastahjul eller ”de långa”. Alla skulle ha var sin sked att provsmaka med och när väl avsmakandet kom igång, var de så hungriga att de höll på att äta upp allt på en gång. Då gällde det att snabbt få fram tillbehören och servera. Det här är en köttfärssås som vi gärna äter tillsammans!