Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2,5 msk vatten
Fyllning
1 liter kantareller
1 liten gul lök
1 liten röd lö k
1 dl persilja
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar
150 g riven prästost
1. Blanda ihop pajdegen i en assistent och tryck ut i en pajform. Nagga med en gaffel och låt stå i kylen ca 30 min medan du tillagar fyllningen.
2. Skala och hacka löken. Bryn lök och kantareller i smör i en stekpanna tills löken mjuknat och svampen fått fin färg.
3. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt grädde och persilja. Låt det puttra och tjockna lite. Smaka av med salt och peppar.
4. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 min.
5. Häll i fyllningen och strö över osten. Grädda i 20 min i 225 grader.
Servera med säsongens sallad.