Flädersaft – härlig sommardryck året om
Det är många saker man vill hinna med på sommaren. Flädersaft är en av dem. Det är också något som varar hela året och skapar en sommarkänsla även i smällkalla vintern. Det går fint att spara saften på flaskor. Vi brukar frysa in påsar med lagom mängd för en kanna. Då får man automatiskt en iskall dryck varje gång. Jag tycker dessutom att den känns mer nygjord och lite fräschare när man fryser in portioner i påsar. Här kommer receptet jag använder. Lycka till.
Emmas flädersaft
Gör så här
- Varva 50 fläderblomknippen med 2-3 skivade citroner.
- Koka upp 3 liter vatten och rör i 25 g vinsyra. Häll över blommor och citroner.
- Låt stå svalt i 3 dygn.
- Sila av blommorna och krama ur dem och citronerna.
- Rör i 1 kg strösocker. (0,5-2kg, beroende på hur söt saft du vill ha)
- Frys in i 2dl/påse.
- Servera en kanna flädersaft på en fryst påse och tillsätt vatten.