Storfavorit hos de flesta kakälskare
Kladdkaka är alltid ett säkert kort när man skall bjuda på något till kaffet. Vi har provar många recept genom åren. De flesta är ganska snabba att röra ihop. Detta recept är ganska enkelt det med. Kakan är härligt kladdig som de flesta kladdkakor men den här har en speciellt härlig egenhet. Den frasiga ytan. Är det något de som blir bjudna på så är det hur himla go’ den kakan va’. Jag kan inte annat än rekommendera den.
Inte för länge i ugnen…
Det lurigaste som med de flesta kladdkakor är att ta ut den vid rätt tidpunkt. De skiljer sig ganska mycket mellan olika ugnar och extra svårt blir det med denna typ av kaka. Den här varianten är lätt att köra för länge. Oftast tycker man kakan är väldigt kladdig.Det man missar är att den efter gräddas lite och när den svalnat så blir den alltid lite fastare. Ta en titt medan kakan är i ugnen och komihåg tiden för just din ugn.
Fast, går det att misslyckas med kladdkaka egentligen? En riktigt godsak oavsett! Lycka till!
(Så här skriver min dotter om kakan)
”Den här kakan brukar alltid min pappa göra på kalas. Nu bakar jag den själv och tycker den smakar jättegott 😀 När vår frisör kom och klippte oss bakade jag denna goda kaka. Den tog slut i ett nafs, mums!”
Kladdkaka med knaprig topp
Kladdkaka i långpanna som får en frasig yta.
Ingredienser
Tillagning
- Sätt på ugnen på 150 grader.
- Smöra och bröa en form, jag använde en långpanna.
- Smält smöret på svag värme.
- Vispa ägg och socker pösigt och häll i det smälta smöret.
- Blanda i mjölet, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
- Häll i smeten i formen och ställ in den i ugnen i 35 minuter.